Untitled-4

Maaltijdservice starten met een WW-uitkering

De kickstart voor je maaltijdservice: starten met een WW-uitkering

Hoe vreemd de titel ook mag klinken, het is echt waar! Het systeem in Nederland biedt ook hele mooie mogelijkheden en in combinatie met het pakket van Pure Food Concepts ontstaat een veilige manier om echt ‘in charge’ te komen en volledig op eigen voorwaarden vanuit huis te gaan werken.

Terug naar het begin van Puur Deliz

We gaan terug naar de zomer van 2015. Terug naar het moment dat Silvia Tatti, eigenaar van Puur Deliz, zelf in de situatie terecht was gekomen dat zij gebruik moest maken van de WW-uitkering. Destijds was het een lastige tijd om een baan te vinden die paste bij haar invulling van het ouderschap. Vraag en aanbod matchte niet. En gelukkig maar, zo bleek achteraf!

Starten met een WW-uitkering

Hoe langer het duurde en hoe kleiner het zicht op een passende baan werd, hoe meer het zaadje van haar eigen maaltijdservice groeide. Het UWV heeft de juiste mensen in huis om heel goed uit te leggen wat de mogelijkheden zijn om te starten met een WW-uitkering. En hoe de kansen er uit zien en welke tips en tricks er zijn om dit pad te onderzoeken. Na flink wat gesprekken binnen haar eigen kring, met haar adviseur en vooral met zichzelf, heeft Silvia de knoop doorgehakt. Ze ging doen wat iedereen al jaren tegen haar heeft gezegd: “Ga iets doen met je talent en passie voor eten”.

Onderzoeksperiode

Voordat jij jouw bedrijf echt opricht heb je goedkeuring nodig van het UWV. Dit wordt allemaal haarfijn uitgelegd op deze pagina van het UWV. Het komt er op neer dat je 6 weken de tijd krijgt om een ondernemersplan aan te leveren welke de adviseur vanuit het UWV laat zien dat je jouw op te starten bedrijf echt hebt doordacht en dat er een reële kans van slagen is. Deze adviseur geeft je, indien akkoord, groen licht om daarna echt je bedrijf op te gaan starten met behoud van een deel van je WW-uitkering.

Startperiode

Er zijn meerdere manieren om na de onderzoeksperiode je onderneming op te richten en allen hebben een effect op jouw inkomsten en/of behoud van WW. Silvia heeft er destijds heel bewust voor gekozen om gebruik te maken van de “startperiode“. Het komt er simpelweg op neer dat ze 26 weken lang de tijd heeft gehad om een lopende maaltijdservice op te starten met behoud van een deel van haar WW. Deze regeling betekent dat je in die periode 29% inlevert van je WW-uitkering van dat moment. Feitelijk houdt je dan zo’n 50% over van je (maximale) bruto dagloon.

Na 26 weken

Het is Silvia gelukt om in 26 weken voldoende bekendheid te creëren en een ‘fanbase’ op te bouwen die groot genoeg was om het deel van de WW-uitkering op te vangen. Na 26 weken stond er een solide basis, een fundament waar de jaren daarna op verder is gebouwd om te komen waar zij nu staat; een eigen maaltijdservice. Een maaltijdservice die nog altijd 100% aansluit op haar kernwaarden, een onderneming die zij volledig op eigen voorwaarden invult en een bedrijf welke wekelijks binnen een dag is uitverkocht. Hiernaast is Silvia nu “co-founder” van Pure Food Concepts om haar concept en tegelijkertijd het “pure take-away food” een meer prominente plek te geven in onze drukke maatschappij.

Starten met een WW-uitkering

De geschiedenis van Silvia laat zien dat wanneer je momenteel in de WW zit en je daarnaast de skills bezit om met ingrediënten iets magisch op tafel te toveren, dat je dan juist in een heel interessante situatie zit. Je kan van je nadeel nu je voordeel maken.

Het team van Pure Food Concepts staat in ieder geval klaar om je te helpen!