Starten met catering vanuit huis?
Beter goed gejat dan slecht bedacht

Het Concept

“Take out met de beleving van homemade”

Catering vanuit huis, dat kan met Pure Food Concepts. Ons concept is uniek in Nederland en gaat jou helpen om een succesvolle maaltijdservice op te zetten. Gewoon vanuit je eigen keuken, onder jouw eigen voorwaarden, jij bent ‘in charge’.

Pure Food Concepts begint met een vaste basis, maar is daarna volledig naar keuze samen te stellen. En de basis? Die houden we ‘pure’; prachtige ovengerechten met mooie, professionele foodfoto’s. Zo creëer je voor jouw klanten een maximale beleving van zintuigen.

Authentieke gerechten met pure en verse ingrediënten bereid. Puur, (h)eerlijk, vers, authentiek, beleving, passie, ambachtelijk. Herken jij je in deze kernwaarden en wil je graag een maaltijdservice starten? Dan komen we graag met je in contact!

“Just do it”

"Wat ik kan, kunnen zij ook"

Dit waren de woorden van  Silvia, zij is de chefkok van PuurDeliz. Haar roots gaan terug naar de prachtige eilanden Sardine en Sicilië. Ruim vier jaar creëert zij nu al de meest heerlijk gerechten. En dat doet ze thuis, gewoon in haar eigen keuken. Haar klanten kunnen kiezen: afhalen op een bepaald tijdstip of laten bezorgen door haar man Han. In die vier jaar heeft ze enorm veel geleerd. Er ging ontzetten veel goed en ook af en toe wat fout. Ze heeft nu een succesvol bedrijf vanuit haar eigen keuken. Deze succesformule is de basis voor Pure Food Concepts. De successen, kennis en ervaring van PuurDeliz zijn omgezet in een totaalconcept en uitgewerkt voor gebruik door anderen. Sta dus op haar schouders  en begin je eigen maaltijdservice vanuit huis! Maar dan wel met de garantie dat aan (bijna) alles is gedacht voor jou. Benieuwd naar wat we aanbieden? Dat vind je hier

“Er zijn geen shortcuts…”

"Geen pakjes of zakjes"

Het platform is gebaseerd op het succes van Puur Deliz opgebouwd door eigenaar Silvia Tatti. De kernwaarden van Puur Deliz zijn één op één overgenomen in dit platform. Het gaat om ‘puur’, ‘vers’, ‘authentiek’, ‘beleving’, ‘eerlijk’, ‘heerlijk’, ‘kwaliteit’ en ‘fair geprijsd’. Ofwel, super goed en super lekker eten met mooie, verse en eerlijke ingrediënten tegen een normale prijs. En, zeer belangrijk: Er zijn geen shortcuts door gebruik van pakjes, zakjes of andersoortige halffabrikaten. Gegrilde groenten zijn dan ook echt zelf gegrilde groenten en komen niet uit een pot. Dat verschil proeft jouw doelgroep en die waardeert de ambachtelijke en pure manier van werken. Dat proef je terug! 

“Wat niet uit het hart komt zal een ander hart niet raken”

"Alles voor maximale beleving"

Pure Food Concepts geeft een unieke dimensie aan catering vanuit huis. Goede en verse ingrediënten in combinatie met tijd, passie en liefde resulteren in een stukje beleving op een bord. Om deze beleving helemaal af te maken worden alle ovengerechten klaargemaakt in terracotta schalen die je zelf in je eigen oven zet. De geuren in de eigen keuken en de duurzame terracotta ovenschaal maakt het plaatje af. Iedere hap brengt je weer heel even terug naar die heerlijke zomer in Italië. 

Puur Deliz Instagram feed

Dit is de instagram feed van PuurDeliz, het bedrijf van Silvia waar Pure Food Concepts op gebaseerd is. Laat je inspireren door haar foto’s en verhalen. En wil jij ook zulke gerechten uit je keuken toveren, meld je dan aan!

“Life is a combination of magic and pasta” – Federico Fellini

De geschiedenis van Puur Deliz

Na vele “home dinners” kwam keer op keer de vraag wanneer Silvia nou eens haar eigen “restaurant” ging beginnen. Zodoende is eind 2016 de knoop doorgehakt: Puur Deliz was een feit. Geen restaurant, dat paste niet met een klein mannetje van net een jaar oud Maar wat dan wel? Een cateringservice vanuit huis, vanuit de eigen keuken en op eigen voorwaarden.

Zonder overhead was het mogelijk om dit experiment aan te gaan. Vele aanpassingen zijn gedaan om te komen tot waar Puur Deliz eind 2020 staat maar één aspect is nooit gewijzigd: Kwaliteit!

Gaandeweg is Silvia naast de maaltijden ook catering gaan doen. Er zijn er hapjes aan het assortiment toegevoegd en als kers op de taart: De complete Italian Dinner Experiences.  Hierbij verzorgen we een compleet drie gangen diner aan huis. Inclusief digestief, aperitief, wijnen, koffie en likeur om het af te sluiten.

Catering vanuit huis

Een beleving van zintuigen, dat is waar Puur Deliz voor staat. Of het nu gaat om een ovenmaaltijd welke bij de klant thuis wordt afgemaakt, of een compleet diner aan huis. Bij ons gaat het om geuren, smaken en vooral ook beleving. Het plaatje moet kloppen. Gerechten zitten dan ook niet in disposables maar in terracotta schalen. En zelfs de toetjes zitten in mooie glazen, zodat de gerechten op alle fronten tot hun waarde komen.

Reclame heeft Silvia nooit gemaakt. Haar gerechten waren haar reclame en zijn dit nog altijd. Puur Deliz ging als een olievlek door Enschede heen en met gepaste trots kunnen we zeggen dat 80 tot 90 procent van de klanten nog eens vaker bestellen. Sommigen zelfs iedere week, om een drukke dag even wat te verlichten. Anderen 1 keer per jaar maar dan voor een complete familie tijdens een verjaardag. Silvia spreekt ook niet over klanten maar over haar “Puur Deliz Familie”.

Een droom binnen handbereik

Na bijna vier jaar schaven en kleine (en soms grote) aanpassingen doen, kan gezegd worden dat de grens is bereikt.

Op de vrijdag wordt een menu online gezet en op de zaterdagavond zitten de inschrijvingen al vol. Een ontzettende eer dat zoveel mensen tevreden zijn en kiezen voor maaltijden van PuurDeliz. Op vrijdagavond wordt een menu online gezet en op zaterdagavond zitten de inschrijvingen al vol. Silvia zit momenteel tegen de grens van haar eigen capaciteit aan om de kwaliteit te kunnen borgen, zonder zichzelf voorbij te lopen.

Het is na vier jaar een mooie mix van werken op eigen voorwaarden en de zorg voor een mannetje van, ondertussen, ruim 5 jaar oud. 

Het lijkt een droom die uitgekomen is!

Werken vanuit huis en bezig zijn met wat je het liefst doet:
Mooi eten maken en mensen een beleving voorschotelen in hun eigen huis, vanuit hun eigen keuken.

Wil jij ook starten met catering vanuit huis? Vanuit je eigen keuken en op eigen voorwaarden? Met Pure Food Concepts is deze droom binnen handebereik.